Kociołek żeliwny myśliwski 8l emaliowany na pieczonki prażone ognisko
Opis
EMALIOWANY KOCIOŁEK MYŚLIWSKI
Kociołek myśliwski to idealne rozwiązanie na rodzinne uroczystości oraz imprezy integracyjne. Nieodłączny element każdego biwaku i spotkań przy ognisku. W prosty sposób przygotujesz aromatyczne dania podczas spotkań przy ognisku!
Użycie kociołka to świetna alternatywa dla pieczonych kiełbasek z grilla!
Wykonany z wysokiej jakości żeliwa.
Z łatwością przygotujesz w nim wiele smacznych dań: aromatyczne zupy, gulasze, bigos, a także golonki, żeberka i dziczyznę z ogniska!
Kocioł o pojemności 8 litrów gwarantuje Ci naprawdę dużą ilość jedzenia, która wystarczy dla wszystkich Twoich bliskich i przyjaciół!
NOWOŚĆ!
KOCIOŁEK EMALIOWANY WEWNĄTRZ I ZEWNĄTRZ!
Dzięki zastosowaniu emalii kociołek zyskuje większą odporność na rdzewienie oraz kwasy, łatwiejsze utrzymanie czystości, brak konieczność sezonowania oraz okresowego wypalania.
NAJWAŻNIESZE CECHY✅ WYSOKA JAKOŚĆ ŻELIWA ✅ EMALIOWANY WEWNĄTRZ I NA ZEWNĄTRZ ✅ ODPORNOŚĆ NA DZIAŁANIE WYSOKICH TEMPERATUR ✅ RÓWNOMIERNE NAGRZEWANIE DNA ✅ 3 STABILNE NÓŻKI ORAZ POKRYWA Z UCHWYTEM W ZESTAWIE ✅ DUŻA POJEMNOŚĆ ✅ GWARANCJA NIEZWYKŁEGO SMAKU I AROMATU POTRAW ✅ GRUBE DNO |
|
ZESTAW ZAWIERA:
|
Kociołek ma naprawdę dużą pojemność bo aż 8l co pozwoli na przygotowanie posiłku nawet dla 10 osób!
DANE TECHNICZNE:
- Pojemność max: 8 l
- Wysokość całkowita: 46 cm
- Szerokość całkowita: 33 cm
- Waga: ok. 10 kg
- Materiał: żeliwo emaliowane (na zewnątrz i wewnątrz)
ZASADY UŻUTKOWANIA:
- Kociołek jest już ‘’wypalony’’, czyli gotowy do użycia.
- Bezpośrednio przed pierwszym użyciem umyć naczynie wodą, następnie osuszyć ścierką i natrzeć tłuszczem jadalnym.
- Ponieważ żeliwo rozgrzewa się bardzo szybko i długo zachowuje ciepło, nie należy stawiać gorących naczyń bezpośrednio na blacie lub stole.
- Zaleca się używać drewnianych łyżek oraz rękawic kuchennych podczas kontaktu z naczyniem.
- Nie używać detergentów do mycia kociołka, ponieważ mogą one przeniknąć w głąb żeliwa i przedostawać się do potraw.
- Nie należy wlewać zimnej wody do rozgrzanego kociołka, gdyż może to spowodować pęknięcie żeliwa oraz rdzewienie.
- Po każdym użyciu kociołek umyć przy użyciu wody oraz natrzeć papierowym ręcznikiem nasączonym olejem jadalnym.